Ebbsfleet Utd's new main stand structure takes shape.


The folded roof structure commences in November, with the main stand handover expected to be complete by March in time for the supporters capacity anticipated in the league promotion race.





Alexander Sedgley have received planning approval for a new 46 bedroom residential care premises in Chorley Wood, Hertfordshire.


The site which lies within the green belt and conservation area will be constructed using materials and details which echo the Art & Craft tradition, which are prevalent in the area.


A sensory courtyard garden will provide a calm focal point to the redevopment of the site, with work due to commence on site in 2017.






Following a successful planning approval for 9 apartments in Streatham.  Alexander Sedgley have been appointed by CY Homes as project architects to complete the development on site.

The building will be in timber frame and include a whole house ventilation system and renewables to meet the target levels in the GLA area energy planning guidance.


Work on site is due to commence in Autumn 2016, to be completed by Summer 2017.






Alexander Sedgley have received planning approval for 6 new 2 and 3 bedroom family dwellings on a former dairy backland site in Catford.

A creative and interesting combination of interlocking courtyard houses was conceived to provide tranquil private garden spaces and focal point for each property, without impacting on the neighbouring boundaries.

A combination of high quality facing materials, to include red stock brickwork and contemporary timber cladding will be used in conjunction with hard landscaping, living   roofs and native species planting.


                                                                                                                           The work is due to commence in  Summer 2016, with                                                                                                                                anticipated completion Summer 2017.






Alexander Sedgley have completed a new terrace of 7 family houses, including 2 semi-detached units on a former garage plot in Brockley.


The 2 storey properties built for rental on this backland site, required major ground modeling to form semi basements to minimise the impact on the neighbouring dwellings which surrounded the site.


The extensive roofs to each dwelling incorporates PV panels and were complemented within the site by a communal ecological garden planted with native species of trees and shrubs along with a sustainable urban drainage system to reinforce a sustainable design agenda.


The project was completed in 12months.


Image provided by K J Porritt - www.kjporrit.co.uk



Alexander Sedgley have received planning approval for 3 luxury detached houses within an area of outstanding natural beauty and green belt in Kingswood, Surrey.


The master plan and design concieved for the 2 to 4 storey dwellings takes advantage of the natural site constraints and contours to provide 4-6 bedroom properties, which includes cinema rooms, gyms and swimming pool at the lower ground floor level, with reception rooms and master bedrooms with terraces, all designed to provide views of the rolling Surrey countryside and woodland.


It is anticipated work will commence on site Summer 2016.



Planning approval has been granted for the urban regeneration of a scaffolding yard in the Deptford High Street Conservation area.


Consisting of 3 town houses and 6 four storey flats with roof terraces to capture views of both Canary Wharf and the adjacent square to Shaftsbury Row.

The street facade was designed using both Corten Steel and Grey engineer brickwork to evoke the rich industrial heritage of the area.


Work is anticipated to commence on site in Spring 2016.




The New Crown Apartments have been created within the former public house in Islington.  Consisting of 2 three bedroom 

and 4 two bedroom units.


The penthouse created has a roof terrace which takes advantage of views over the new historic river walk and nature conservation area in Cannonbury Grove.


The project was completed in 12months.






Alexander Sedgley have submitted a master plan for Lydden Hill Race Circuit with the planning consultants and design team to Dover District Council.


A family of new circuit buildings have also been designed and conceived to regenerate this historic race venue, which includes a VIP building, grandstands, officials/scrutineers control offices along with workshop units.


The application has been submitted following lengthy public consultation and environmental impact studies and will be determined prior to 2016.







Alexander-Sedgley have completed the redevelopment of a former timber yard to create 7, three bedroom stylish town houses set in a mews renamed after the sculptor Jacob Epstien, with a new 4 storey mixed development block fronting Putney Bridge Road consisting of 6 apartment / duplex units over commercial accommodation at ground floor and basements fronting Putney Bridge Road.


The project was completed late Spring 2015, to a contract value of £3.5million


Alexander Sedgley have received post Easter planning approval for a new football stadium for Ebbsfleet Utd Football Club.


The 6000 spectator capacity landmark stadium has been designed to match the clubs future ambitions and the community & family orientated vision to provide a range of  new facilities for the team, supporters and visitors during the season and into the future.


  Work will commence on site Spring 2015, with the Main Stand to be completed for use during the 2016 season.

 With increased pressure on primary classroom intake, Brooklands Primary School in Blackheath looked for a more permanent solution to their playground hut and store.  


Used in conjunction with external games, a new flexible multi purpose unit was conceived by Alexander Sedgley in a timber frame / laminated beam structure with an extensive sedum green roof. 

The design includes a meeting / store area with visual connection to the main room space, windows with sensor controls and a facility to encourage domestic science / healthy eating.


The new classroom was opened by the Royal Borough of Greenwich Mayor on Friday 13th February 2015.



The new 25 station gym and cardiovascular area was open for use from Christmas 2014.


This new sports facility for The Parklangley Club realises one of the final additions to the Alexander Sedgley master plan on the Beckenham site. 


The new space has generous natural daylight via the roof and a full height glass screen which will overlook a landscaped garden.


Completed in 4 months, the gym has been designed to have a seamless link with the existing sports and social                      facilities, previously completed by the practice.                                                                                                                                                          





A dingy and dilapidated cottage in Greenwich was completely refurbished to create a contemporary open plan light box.

The low roof space was also transformed to create a study with access from the master bedroom which revealed unseen views of Greenwich and Canary Wharf.


The complete project was undertaken in 16 weeks.




Alexander Sedgley have completed a £1.9m extension and refurbishment of Byron House, Aylesbury to create a 28 bedroom care home designed to meet CQC and modern standards which will open this summer.

The care home development for Westgate Healthcare has been nominated for a 2014 design award by Aylesbury Vale District Council.






The 2014 world rallycross championship held at Lydden Hill race circuit attended by more than 10,000 bank holiday spectators saw the inauguration of the new race start building.


Designed by Alexander Sedgley, the building was completed in 12 weeks using fast track rain screen, structural glazing and feature aluminium cladding.


A major planning application for a range of new facilities across the site, also designed by the practice, has been submitted to Dover District Council, including the VIP building, new grandstand, track officials + competitors building and workshop units.  A decision is anticipated later this year.


Following the Sussex design award shortlisting for St. Francis’ Court, Copthorne, Alexander Sedgley have received planning approval for a 76 bedroom residential care home in the Royal Borough of Greenwich. The site close to Eltham town centre consists of 3 blocks which follow the contours of the site, stepping from 2 to 4 storeys.

Dayrooms have been located to allow residents to engage views of the busy activity along the street, which is in contrast to the quiet landscaped courtyard to the rear of the development.

Brick pavilions with gables are a feature of the design connected by slate clad links and sedum roofs which provide potential for solar panels.  Work is due to commence on site in 2014.



Alexander Sedgley completed a contemporary extension to an existing 1930's terraced house in Highgate. The proposal maximizes the link between living and garden via a transparent glass sliding wall.  The floor finishes flow from the inside to outside to reinforce this connection between spaces. The entrance was fully remodeled with a glass cantilevered staircase to provide a direct vista between the hall extension and garden beyond. 


In addition to the extended reception rooms a new day room and kitchen was created, a master bedroom/study suite with terrace was included at first floor along with general transformation of existing bedroom spaces to the upper floors.


The works were completed in 16 weeks.

At the midweek evening game against Forest Green Rovers, Alexander Sedgley were proud to be presented with the Observer Ethical Award for Dartford Stadium. The image shows Steve and Roger wih our client for the project, Jeremy Kite, leader of Dartford Council (left).

 In 2006 Alexander Sedgley’s masterplan for 50 new houses and a healthcare unit received planning permission on the former Grunwick site - a landmark for industrial relations dating back to 1976.


The redevelopment which saw three different clients over a 6-year period was officially opened on 22nd June 2012.


The five blocks of 1, 2 and 3-bedroom units rise to five storeys and were constructed in timber frame with special design considerations due to the boundary’s proximity to Chiltern Railways and Dollis Hill underground station.


The final build was completed by Durkan Ltd after a 4-year gap when the building was left vacant and unfinished.


Brent Housing Partnership and Skyline Properties Ltd share the site. To commemorate the long running dispute and the workers’ leader Mrs Desai, a plaque was erected on the new pedestrian route/cycleway named Grunwick Place which provides a historic link with the past.


We are proud to announce that Dartford FC has won the Sports Award in the Observer Ethical Awards 2012:


"Dartford Football Club, an ethical stadium with water recycling, bike racks, grass roof and solar panels. The judges felt it was a great project that engaged with a hard to reach community."


Full details of all winners can be found here: